Visie La Barre: In de wijk – Professioneel – kleine groepen

Dansstudio La Barre: Visie

Dansstudio la Barre heeft haar hoofdvestiging in Kralingen Rotterdam. Omdat we graag iedereen aan het dansen willen krijgen, geven we ook les op heel veel andere plekken, altijd midden in de wijk. We willen laagdrempelig zijn, dus we zijn makkelijk bereikbaar, niet duur en per maand opzegbaar. Om dit systeem draaiend te houden werken we samen met locale partijen: Basisscholen, Kinderdagverblijven, Restaurants enz. Veel op basis van vertrouwen en good will, met korte lijntjes voor maximaal resultaat.

Al onze dansdocenten zijn ervaren professionals. In de les proberen we de perfecte balans te vinden tussen: Fysieke training – techniek – dansplezier – creativiteit – muzikaliteit Dat betekent concreet dat we de kinderen moe de zaal willen zien verlaten, met een glimlach op het gezicht en met nieuwe inzichten voor de rest van de week. Elke leerling ontwikkelt zich op zijn of haar niveau en daar begeleiden wij ze bij door. Dat doen we door ze te complimenteren, te verbeteren en te herhalen.

Ieder traint op zijn niveau

Volgens Taoisten is muziek de basis van alles. Muziek werkt op het niveau van de gezondheid, het karakter, het moreel en het bewustzijn. Klanken gecombineerd met bewegingen kunnen het lichaam helen.

 

Betrokken door kleine groepen

De kleine groepjes zorgen voor een intieme sfeer waardoor iedereen echt betrokken is bij de dansschool. De docenten kennen al hun leerlingen goed en communiceren d.m.v. een groepsapp.

Het belang van bewegen
In onze lessen voor zowel de allerkleinsten, de kinderen, de volwassenen en de senioren proberen we zo veel mogelijk op klassieke muziek te bewegen. Bij mooi weer zijn de pilates lessen buiten, peutergym en yoga kan ook buiten, voor de danslessen is dat wat lastiger.

In alle lessen wordt het lichaam getraind d.m.v. kracht- en souplesse oefeningen zonder daarbij de gewrichten te belasten. Ik probeer iedereen te overtuigen om naar de lessen te komen en te ervaren hoe het is. Wij hebben bijna geen uitschrijvingen bij de volwassenen. Iedereen die eenmaal begint, ziet binnen 5 lessen resultaat. Dat wil zeggen: meer kracht, meer energie, meer souplesse, minder pijntjes.

Na een bepaalde leeftijd (50 bij de meeste mensen) neemt je kracht jaarlijks 1 of 2 % af. Dit is als er nog normaal bewogen wordt. Als er door ziekte of een ingreep helemaal niet bewogen wordt dan verliest u binnen een paar dagen 15% aan kracht.

Beweeg soepel, krachtig en vrij! Kracht training en souplesse, ademhaling, klassieke muziek, discipline en buiten lucht zouden in ons dagelijks leven steeds aanwezig moeten zijn.

Onze naam is La Barre: Beweeg soepel, krachtig en vrij.