Visie La Barre: Beweeg soepel krachtig en vrij
 

 

Fit en energiek

Hoe zou het zijn om je dagelijks fit en energiek te voelen? Lekker vrij te kunnen bewegen zonder pijntjes en vermoeidheid. ’S Morgens wakker worden met het gevoel van:

Wind langs je blote benen – Huppelende kinderen in de wei – Bloemetjes plukken

Het kan! En wel op elke leeftijd!

Als werkende moeder met 4 kleine kinderen (9, 7, 4 en 2 in 2019) weet ik hoe moeilijk het is om je dagelijks fit en energiek te voelen. Toch is het mogelijk door:

Klassieke muziek

Volgens Taoisten is muziek de basis van alles. Muziek werkt op het niveau van de gezondheid, het karakter, het moreel en het bewustzijn. Klanken gecombineerd met bewegingen kunnen het lichaam helen.

Bewegen

Een lichaam kan niet zonder beweging. In een tijd waarin alles geautomatiseerd wordt moeten we proberen om zo veel mogelijk te blijven bewegen om gezond te blijven. Alle beweging is goed: Fietsen, wandelen, zwemmen, tennissen, of 1 van onze bewegingslessen.. Blijf elke dag bewegen!!!

Buiten zijn

Frisse buitenlucht zorgt voor een leeg hoofd, een leeg hoofd zorgt voor rust, rust zorgt voor een lichaam zonder blokkades.
 
 

Gezond eten

Er zijn veel verschillende gedachten over gezond eten. Ik zelf houd me vast aan wat ik heb meegekregen vanuit de danswereld: Ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een bedelaar. Weinig suiker, vlees en melk, volg de seizoenen en eet meer warm dan koud.
Het belang van bewegen
In onze lessen voor zowel de allerkleinsten, de kinderen, de volwassenen en de senioren proberen we zo veel mogelijk op klassieke muziek te bewegen. Bij mooi weer zijn de pilates lessen buiten, peutergym en yoga kan ook buiten, voor de danslessen is dat wat lastiger.

In alle lessen wordt het lichaam getraind d.m.v. kracht- en souplesse oefeningen zonder daarbij de gewrichten te belasten. Ik probeer iedereen te overtuigen om naar de lessen te komen en te ervaren hoe het is. Wij hebben bijna geen uitschrijvingen bij de volwassenen. Iedereen die eenmaal begint, ziet binnen 5 lessen resultaat. Dat wil zeggen: meer kracht, meer energie, meer souplesse, minder pijntjes.

Na een bepaalde leeftijd (50 bij de meeste mensen) neemt je kracht jaarlijks 1 of 2 % af. Dit is als er nog normaal bewogen wordt. Als er door ziekte of een ingreep helemaal niet bewogen wordt dan verliest u binnen een paar dagen 15% aan kracht.

 

Bewegen moet dus echt gezien worden als dagelijks onderhoud van het lichaam, even belangrijk als tanden poetsen en nagels knippen. Wil jij ook graag meer bewegen?

Onze naam is La Barre: Beweeg soepel, krachtig en vrij.
Share This